Mediterrane bomen

USA Spa’s is uw leverancier voor diverse winterharde Mediterrane bomen en struiken. U vindt bij ons de rachycarpus fortunei (Chinese henneppalm), de Yucca rostrate (palmlelie), olijfbomen en olijfstruiken, vijgenbomen (Ficus carica) en druivenranken of druif op stam. Alle mediterrane bomen kunt u bekijken op het terras bij onze winkel in Coevorden en worden in overleg bij u thuis afgeleverd.

Palmen

Olijfbomen / olijfstruiken

Vijgenbomen

Druivenranken en op stam

Chinese henneppalm (Rachycarpus fortunei)

De Rachycarpus fortunei (Chinese henneppalm) brengt de mediterrane sfeer in uw tuin. De Chinese henneppalm is een winterharde, gemakkelijke en snelgroeiende palm en vindt zijn oorsprong in Oost Azië. Het is een van de sterkste palmbomen en zeer geschikt voor ons Nederlands klimaat. De palm kan temperaturen van -17ºC. aan.

De Rachycarpus fortunei groeit op bijna elke bodem en past zich goed aan de meeste situaties aan, hoewel het de voorkeur geeft om te worden beschermd tegen sterke wind om schade te voorkomen. Mooie waaiervormige bladeren zijn gerangschikt rond de bovenkant van de stam en kunnen een diameter van 110 cm bereiken. De stam kan een hoogte bereiken tot 12 meter en is bedekt met grof vezelig materiaal, waardoor het een exotische en tropische uitstraling heeft. Vertakte bloemkoppen verschijnen vanaf de vroege zomer. De Chinese henneppalm is een relatief goedkope palm die perfect is voor het creëren van een tropische uitstraling in elke tuin.

Palmlelie (Yucca rostrata)

De Yucca rostrata, ook wel palmlelie genoemd, is een boomachtige plant die behoort tot het soort Yucca. Dit soort komt oorspronkelijk uit de woestijnen van noord Mexico en west Texas, waar het ‘s nachts flink kan vriezen. De palmlelie is zeer winterhard maar is gevoelig voor vocht en kan er rotting van het groeipunt optreden. Enige bescherming hiertegen is dus aan te bevelen.

De palmlelie wordt niet veel hoger dan 4 meter. Het heeft een kroon van lange, zachte blauwgroene tot blauwgrijze bladeren aan de bovenkant. De bladeren zijn stijf, tot 60 cm lang, niet meer dan 15 mm breed en taps toelopend naar een scherp punt. Aan de Yucca rostrate bloeien een groot aantal witte bloemen.

Olijfbomen en olijfstruiken

U woont misschien niet in het Middellands Zeegebied, maar u kunt de mediterrane sfeer wel naar uw eigen tuin halen met olijfbomen en olijfstruiken. De olijfboom groeien in het hele Middellandse Zeegebied, een groot deel van Afrika, in Noord- en Zuid-Amerika en in het Verre Oosten. De olijfbomen- en struiken kunnen goed tegen het Nederlandse klimaat, ze zijn winterhard en vorstbestendig tot -15ºC. Olijfbomen hebben minstens 3 maanden per jaar koud weer (en ‘s zomers veel zon) nodig om te bloeien. Ze zijn windbestendig en droogtehard.

De olijfboom is een langzaam groeiende en relatief compacte wintergroene boom. De bladeren zijn behaard aan de onderkant en zilvergrijs van kleur. Van april tot juni hangen kleine witte bloesems in trossen aan de takken van de olijfboom. Deze bloesems hebben een zoete geur. De vrucht van de olijfboom is een op een pruim lijkende steenvrucht met een dun vel en zeer olierijk vruchtvlees.

Vijgenbomen (Ficus carica)

De Ficus carica, ook wel vijgenboom genoemd, is een bladverliezende sierheester met een mooi blad en een eetbare vrucht. De Vijgenboom komt van nature voor in westelijk Azië. Onder de juiste omstandigheden groeit een vijgenboom in Nederland soms wel 1 meter per jaar en wordt maximaal 3 meter hoog en 5 meter breed. De Ficus carica verdraagt een temperatuur tot -10ºC en doet het het beste op een plekje in de zon of lichte schaduw.

De bladeren van de vijgenboom zijn dik en leerachtig. De bovenzijde van het blad is donkergroen en ruwbehaard en de onderzijde behaard en heeft witte nerven. Aan de vijgenboom groeien kleine bloemen en vruchten (vijgen). De vijgen zijn peervormig en donkergroen van kleur. Wanneer de vijgen rijp zijn, worden ze paars of zwart.

Druivenranken / druif op stam

De druivenrank, of druif op stam, komt oorspronkelijk uit het Middelandse Zeegebied. De druivenrank is winterhard. Het kan voor korte periodes tot -15ºC aan. De druivenrank heeft wel een beschutte en zonnige plek in de tuin nodig om te kunnen groeien, en om hun vruchten te kunnen rijpen.

De bloemen van de druivenrank zijn groen/wit en bloeien in juni. Bij warm weer ruiken de bloemen van de druivenrank heerlijk en scheiden nectar af. Hierop komen bijen af.

Edisonweg 3
7741 KS Coevorden
Tel: +31 (0) 6 53 11 88 70
info@usaspas.nl
Volg ons op Facebook

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 10:00 – 17:00
Donderdag 10:00 – 21:00
Vrijdag 10:00 – 17:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag Gesloten